Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Třídní sraz ce4you #2 (listopad 2004, Dolní Malá Úpa)

15.11.2004, Pavel Koza, reportáž
Tři měsíce uběhly jak voda a máme tady již druhý "Třídní sraz ce4you". První verze srazu proběhla, alespoň podle názoru zúčastněných, nad očekávání dobře, takže jsme všichni doufali, že dvojka bude také super. Nebudu vás dlouho napínat, i toto setkání se vydařilo:) Opět jsme probrali spoustu důležitých témat (mír pro blízký východ se nám do programu nevešel) a strávili dva příjemné dny ve společnosti stejně zaměřených lidí.
Z technických důvodů nebylo možné uspořádat i druhý sraz v místě konání srazu prvního. Jednak se přihlásilo více lidí, ale hlavně touto dobou (polovina listopadu) bývá venku již celkem nevlídno, takže nocování v malých dřevěných chatičkách by většinu z přihlášených spolehlivě uvrhlo do stavu nemocných, nebo dokonce neživých. Já osobně, stejně jako většina ostatních, dávám přednost vytopené místnosti s dostatkem stabilních zdrojů elektrické energie před omrzlinami a rampouchem u nosu, ale určitě existují i lidé mající priority přesně opačné:)



Ale k věci - sraz byl uspořádán v Dolní Malé Úpě v Krkonoších. Cesta byla i díky PocketKiMu, GPSce a pozdní noční hodině pohodlná (i když všichni takové štěstí neměli), za dvě a půl hodiny jsem byl na místě. Přihlášených bylo tolik, že jsme měli zarezervovány hned dva penzióny - Jonáš a Sasanka. Ubytování na jedničku, pokrmy taktéž. Okolí chat bylo... no jako na horách - prudký kopec a sem tam dřevěná chajda. Nic, co by stálo za zvláštní pozornost. Vzdálenost mezi dvěma chatami byla asi 150 metrů, pro sportovně založené lidi to znamenalo pár minut chůze, pro ty ostatní pár decilitrů benzínu či nafty. Celkem se nás tam sešlo asi 21, uživatelů PDA 15 (proti prvnímu srazu navýšení o 15%).



V pátek se nekonalo nic oficiálního, jak se jednotliví účastníci sjížděli (myslím vozidly:) na místo, připojovali se k volnému popíjení a klábosení nejen o PDA. Já dorazil až po půlnoci, kdy byla společnost přeci jen trochu redukována, nicméně jsem s těmi skalními vydržel diskutovat až do tří do rána.



V sobotu po snídani začal na Sasance oficiální program. Tedy lépe řečeno, MĚL začít oficiální program, ale protože se oba hlavní řečníci z firem HP a FSC nakonec omluvili, museli jsme improvizovat. Jako jediný z řečníků tak vystoupil Milan Švec, který ukázal ostatním dvě různé metody, jak na zařízení s VGA displejem využít dostupnou plochu lépe, než nám to umožňuje v základu Microsoft. Následně se společnost rozdělila do skupinek a každý se věnoval tomu, co je mu nejbližší. MDAčkaři se opět snažli ukuchtit nějakou lahůdkovou ROM, uživatelé zařízení s Bluetooth testovali Bluetooth a infra klávesnice, majitelé LOOXů s USB host zkoušeli 80GB USB harddisk (ano, funguje to:) a všichni dohromady pak obdivovali nové Pocket PC od T-Mobile nazvané T-Mobile MDA Compact. Velký zájem opět budil Windmaster jako odborník na mapový a navigační software všeho druhu a tak by se dalo pokračovat ještě dlouho. Večer následovalo další společenské tlachání a popíjení v příjemné atmosféře, takže není divu, že se naše sezení opět protáhlo až dlouho přes půlnoc.




Neděle byla dnem odjezdu, ráno se ještě probralo pár drobností a pak už jsme se začali rozjíždět zpět k domovům. Závěrem bych chtěl poděkovat všem zúčastněným za to, že si našli čas a přijeli pobýt se stejně "postiženými" jedinci, ipfovi za opětovně skvělou organizaci, oboum penzionům za dobré jídlo, pití a ubytování a v neposlední řadě i počasí, které bláznilo jen trochu a dovolilo nám nejen přijet, ale i odjet dřív, než na jaře. Nuže, uvidíme se na Srazu č. 3?
reklama