Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Windows Mobile 2003 SE pro Toshibu e800 uvolněn ke stažení

27.5.2004, Pavel Koza, aktualita
Před pár týdny Microsoft předvedl světu novou verzi operačního systému pro kapesní zařízení nazvanou Windows Mobile 2003 Second Edition. Jak název napovídá, nejedná se o žádnou revoluční verzi, nýbrž o starou verzi s několika vylepšeními. A právě jedno z vylepšení je hlavním tahákem a vzbuzuje největší zájem uživatelů. Je jím možnost změny orientace obrazovky za provozu, což v kombinaci s velkým VGA displejem přinese uživatelům nevšední možnosti použití.
Po dlouhém a napjatém očekávání ze strany majitelů zařízení Toshiba e800/e805 splnila Toshiba svůj slib a uvolnila na svých stránkách upgrade operačního systému zvaný Windows Mobile 2003 Second Edition. Asi nejdůležitější informací je ta, že upgrade je poskytován zcela zdarma! K dispozici jsou dvě verze soubory, jeden je pro zařízení s integrovaným Bluetooth modulem, druhé je pro Wi-Fi model. Soubory jsou velké 19 MB každý, a pokud se rozhodnete pro upgrade, přečtěte si pozorně instrukce. Upgrade pro zařízení e400/e405 by měla být k dispozici v červnu tohoto roku.




O Windows Mobile 2003 Second Edition


Windows Mobile 2003 Second Edition přináší kromě oprav různých chyb a nedostatků i některé podstatné nové vlastnosti. Jako hlavní přínos SE verze je považována plná podpora systému pro změnu orientace obrazovky za provozu, bez nutného restartu. V kombinaci s VGA displejem se jedná o skutečně skvělou vlastnost této Toshiby. Kromě této první změny nabídne Second Edition i další, tentokrát již méně významné změny. Ve Start menu je nová sekce, kde se zobrazí ty nejčastěji spouštěné aplikace. Transcriber bude umět používat zkratky, po napsání se zkratka nahradí mnohem delším předdefinovaným textem.

Nová verze Pocket Internet Exploreru bude umět zformátovat stránku, která není optimalizovaná pro malý displej, do jednoho sloupce, takže bude lépe čitelná. Nakonec se můžeme těšit i na WPA (WiFi Protected Access), který by měl udělat komunikaci přes WiFi bezpečnější. Více informací získáte v článku Microsoft představil Windows Mobile 2003 SE!, jak bude nový systém vypadat si můžete prohlédnout v článku nazvaném Windows Mobile 2003 SE v obrazech.
reklama