Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Velká recenze zařízení AnexTEK SP230

12.7.2004, Pavel Koza, recenze
Soudě podle operátorů by člověk nabyl dojmu, že pokud chce uživatel integrované řešení Pocket PC + GSM/GPRS modul, nemá jinou šanci než koupit si nějaké zařízení postavené na bázi XDA, ať už se jmenuje MDA, DataPhone, i-Mate či úplně jinak. Dnes si vám dovolím představit zařízení, které by mohlo být zajímavou alternativou pro ty, kteří zařízení na bázi XDA jaksi nemusí. Jmenuje se AnexTEK SP230 a přináší pár zajímavých novinek.
Společnost AnexTEK nepatří mezi nejznámější výrobce Pocket PC zařízení. Alespoň já jsem se o ní dozvěděl až nedávno, celkem náhodou, když jsem na některém zahraničním serveru poprvé zahlédl jejich výtvor pojmenovaný AnexTEK SP230. Zařízení mě zaujalo a já začal pátrat po tom, jak jej získat na recenzi. Vzhledem k tomu, že u nás toto zařízení nikdo nenabízí, jsem si drze napsal přímo výrobci a, světe div se, po pár hodinách mi přišla kladná odpověď! Tomu říkám příkladný vztah s médii:) A když se mi za dalších pár dní u dveří zjevil pán z DHL a předal mi balíček určený jen a jen pro mě, práce na této recenzi mohly započnout.



Zařízení jsem nejen testoval, ale především používal více jak měsíc, takže věřím, že jsem se s ním celkem skamarádil.


Co je v krabici?


Na rozdíl od posledně recenzovaného Axima X5 je toto zařízení určeno pro nepřímý prodej prostřednictvím obchodů, a tak je i obal pěkně barevný a popisný. Pokud z krabice odstraníme barevnou obálku a otevřeme ji, objevíme následující předměty.



  • Zařízení AnexTEK SP230
  • Dvojici vyměnitelných spodních částí zařízení
  • Náhradní stylus
  • USB kolébku
  • Stereo sluchátka s mikrofonem
  • Zdroj elektrické energie s nasaditelnou redukcí pro různé typy zásuvek
  • Ochranné pouzdro
  • Uživatelskou příručku
  • CD-ROM
  • Pár letáků a papírů



Zcela unikátní je dvojice plastových součástek, kterou najdeme v igelitovém pytlíčku hned vedle zařízení. Jedná se totiž o vyměnitelný spodní díl zařízení. První varianta nabídne v rodině Pocket PC velice neobvyklý flip s klasickým číselníkem, takže zařízení mnohem více připomíná klasický mobilní telefon. Pokud by vám však tento flip nevyhovoval, snadno si za pomoci druhého dílu ze zařízení uděláte "klasické" Pocket PC.



Stejně jako většina ostatních Pocket PC zařízení má i AnexTEK v krabici přibalenou synchronizační kolébku. Ta je pouze USB (s neoddělitelným kabelem) a nabízí i extra pozici pro přímé dobíjení druhé baterie. Kolébka je vyrobena z plastu a na můj vkus je příliš lehká. Jediný kovový dílek určený jako opěrka zařízení sice její hmotnost příliš nezvýší, ale zato zvyšuje estetickou hodnotu. Součástí datového konektoru jsou i dva malé kovové háčky, které zařízení v kolébce drží. Naopak dostat PDAčko z kolébky vyžaduje trochu cviku, ale jakmile na to jednou přijdete, je to už hračka.



Další užitečnou věcí v krabici je ochranné pouzdro. Nevypadá sice nikterak luxusně, je vyrobeno z několika různých umělých materiálů, ale ochrannou funkci splní. Zařízení se do něj vkládá naležato a proti vypadnutí je chráněno vrchním dílem s magnetickým patentkem. Boční strany jsou vyrobené z pružného materiálu, takže se přizpůsobí jak zařízení s flipem, tak i bez něj (i když s flipem se tam vejde jen tak tak, jelikož flip tloušťce zařízení pár milimetrů přidá). Pouzdro se dá připevnit na opasek, i když nikoliv sponou, ale koženým poutkem s dvojicí cvočků.



Následuje seznámení se zdrojem elektrické energie. Ten je jednodílný, pouze koncovky do zásuvky se dají vyměnit. Kabel je dostatečně dlouhý a je zakončen specifickou koncovkou, která se zasune přímo do zařízení - žádná redukce netřeba.



Ani to však není všechno, v krabici najdeme ještě stereosluchátka (tzv. pecky) s jednotlačítkovým dálkovým ovládáním a jeden náhradní umělohmotný stylus. I když je tlačítko na dálkovém ovládání pouze jediné, je rozhodně multifunkční. Můžete jej použít jak pro vytočení posledního volaného čísla, tak pro ukončení probíhajícího hovoru, a dlouhý stisk dokonce aktivuje i hlasový záznamník. A pak samozřejmě jeden CD-ROM s aplikacemi, stručný uživatelský manuál a několik letáků.


Vzhled


Pokud bych měl SP230 popsat jedním slovem, asi by to bylo slovo "netradiční". Na rozdíl od ostatních Pocket PC totiž nabízí některé navýsost neobvyklé věci. K nim se však dostaneme až později. Celkově je zařízení relativně malé, pouze tloušťka zařízení je kvůli vystouplé baterii nadprůměrná. Konkrétní čísla jsou 68,5 x 109 x 21,6 milimetrů (bez anténky, s anténkou je to necelých 130 milimetrů). I když bezesporu zlepšuje vlastnosti přenosu signálu, bez této anténky by byl celkový dojem mnohem lepší. Ruku v ruce s malými rozměry kráčí i nízká hmotnost, 158 gramů je na Pocket PC s telefonem skutečně dost málo. Zásluhu na tom má i materiál, ze kterého je zařízení vyrobeno, a tím je až na výjimky lehký plast šedé barvy.



Na přední straně zařízení zabírá největší část plochy displej. Proti ostatním Pocket PC je to dokonce ještě výraznější, protože levý i spodní okraj jsou skutečně extrémně úzké. A právě na spodním okraji na nás čeká dvojice překvapení. Tím prvním je fakt, že kromě dvou tlačítek pro operaci s hovory a jedním malým otvorem mikrofonu tam není žádný další ovládací prvek. Ani programovatelná tlačítka, ani joypad, prostě nic. Což mimo jiné znamená, že pro vášnivé hráče nebude tohle zařízení to pravé ořechové, snad jen milovníci karet či strategických her by absenci ovládacích prvků mohli překousnout. Tím druhým překvapením je možnost vyměnit si snadno spodní díl se dvěma tlačítky a mikrofonem za jiný, který kromě těchto uvedených věcí má i tzv. flip s číselnou klávesnicí. Pokud tedy preferujete vyťukávání čísel na klávesnici spíš než na displeji, během několika vteřin se tento požadavek může vyplnit. Flip sám o sobě slouží i jako ochrana displeje před poškozením, ovšem z funkčního hlediska má některé nedostatky. Především není aktivní, takže hovor musíte přijmout tlačítkem, odklopení flipu nestačí. Stejně tak nezafunguje ukončení hovoru pouhým přiklopením flipu, opět musí ke slovu přijít tlačítko. A pokud by někdo chtěl pomocí této klávesnice ťukat SMSky (což by bylo už tak dost obtížné, protože flip zakrývá přibližně 3/4 displeje), tak má stejně smůlu - klávesnice umí akorát číslice a znaky # a *.



Ale zpět k přední straně zařízení. Nad displejem najdeme přibližně uprostřed trojici otvorů vedoucích od reproduktoru, takže by kryt zařízení neměl zvuk nikterak zkreslovat. Napravo od něj je stříbrné tlačítko pro zapnutí / vypnutí zařízení se zelenou LED diodou uprostřed, která bliká během dobíjení. Nad ním jsou pak další dvě LEDky, levá je klasická stavová oranžovo-zelená, pravá pak pouze zelená signalizující aktivitu GSM a GPRS.



Zadní straně zařízení dominuje velká a vystouplá baterie, pod kterou se skrývá slot pro SIM kartu. Kromě ní se tam vešlo už jen miniaturní tlačítko pro softwarový reset.



Boční strany zařízení jsou jako obvykle naprosto rozdílné. Zatímco na pravé straně není zhola nic, na levé straně je hned trojice ovládacích prvků. Úplně nahoře je klasický, ale vzhledem k absenci joypadu nesmírně užitečný jog-dial, neboli skrolovací kolečko. Umí pozice nahoru, dolu a stiskout. Je velmi citlivé, ale pro mé silné prsty možná až moc malé. Hned pod ním je dvojice tlačítek pro ovládání hlasitosti - během telefonického hovoru reguluje jeho hlasitost, jindy reguluje hlasitost prostředí. Ještě níže je pak přepínač, s jehož pomocí snadno zařízení uzamkneme - displej se vypne, tlačítka přestanou reagovat na stisk a tak jediné, co nepřestane fungovat, je telefonní část přístroje.



Zatímco na spodní straně zařízení je jen jeden velký datový konektor, na horní straně je toho k vidění přeci jen trochu více. Kromě již zmiňované antény je přesně uprostřed slot pro SD/MMC kartu, což je potěšující i proto, že slot je plně SDIO kompatibilní. Hned vedle je snímač infračerveného portu a atypický konektor na sluchátka. A to je vše:)



Pocket PC
Rozměry (mm)
Hmotnost (g)
AnexTEK SP23068,5 x 128 x 21,6158
Asus MyPal A61778 x 135 x 17.6197
Dell Axim X3i77.2 x 117 x 14.9142
FSC Pocket LOOX 420113.1 x 70.6 x 14.1125
FSC Pocket LOOX 61078 x 147.5 x 18.2197
HP iPAQ h194069.8 x 113.3 x 12.8124
HP iPAQ h221076.4 x 115.4 x 15.4144
HP iPAQ h415070.6 x 113.6 x 13.5132
HP iPAQ h555084 x 138 x 15.9206.8
MiTAC Mio33973 x 122 x 13.8120
MiTAC Mio55872 x 124 x 15.3170
Toshiba e40076.2 x 124.4 x 10.1130
Toshiba e74080 x 125 x 15.2179
T-Mobile MDA II70 x 130 x 19185


Parametry


V dnešní době překvapí AnexTEK svými parametry asi jen málokoho. Jako hlavní procesor je použit běžný Intel PXA255 zvaný XScale taktovaný na 400MHz, díky jednoduchému apletu v Nastavení však lze frekvenci procesoru snížit na polovinu, případně nastavit automatickou regulaci dle požadavků systému. Lze tak o něco snížit spotřebu a prodloužit životnost baterií. Jelikož je změna plně transparentní, není třeba ani přerušit práci, natož restartovat zařízení.



O tom, jak konkrétně se rozdílná rychlost projeví v praxi, si povíme až na konci recenze, nyní snad jen tolik, že poloviční takt neznamená poloviční výkon (alespoň podle benchmarků).

Ikona Odkaz na databázi
AnexTEK @ 200MHz
AnexTEK @ 400MHz
CPU index
1012
1730
File system index
644
1050
Graphics index
2267
3633

Operační paměti má zařízení klasických, možná již lehce podprůměrných 64MB, přičemž uživatel má k dispozici vynikajících 63MB; některá jiná zařízení nabízejí i o 10MB méně. Funkci paměťové karty v omezené míře nahradí více jak 32MB přepisovatelné ROMky, které zbývají z celkového množství 64MB FlashROM paměti a které slouží jako bezpečné úložiště.



Displej tohoto zařízení je velice slušný. Parametry jsou obvyklé, transflexní TFT displej, 65 tisíc barev, rozlišení 240x320 bodů, úhlopříčka 88.9 milimetrů, prostě klasika. Mně osobně je velice sympatické to, že displej není zabarven do žluté barvy, bílá je skutečně bílá. Naopak kontrast by mohl být trochu větší a barvy jasnější, celé mi to přijde trochu mdlé. Intenzitu podsvícení lze nastavit odděleně pro provoz na baterie a během dobíjení, pokaždé v pěti stupních; automatika chybí. Též si můžete nastavit, zda se podsvícení aktivuje automaticky při tapnutí stylusem či po stisknutí tlačítka. Viditelnost displeje je velmi dobrá, celkem bez problémů se vypořádá i s horšími světelnými podmínkami. ClearType je možné použít ve všech částech systému i tentokrát, pouze je nutný restart zařízení (část změn se projeví ihned, část až po restartu). Dotyková vrstva je citlivá po celé ploše displeje bez výjimky. Horní vrstva je navíc dost odolná, takže i bez použití ochranné fólie jsem neměl problémy se škrábanci. I černé okraje jsou v normě, s displejem jsem prostě spokojen.



U klasického Pocket PC nemusí zvukové schopnosti zajímat přeci jen každého, někdo prostě na MP3 či hry není, a kvalita přehrávání jednoduchého .WAVu při upozornění na schůzku není rozhodující. Ovšem u zařízení, které má sloužit i jako dorozumívací prostředek, jsou jeho zvukové schopnosti přeci jen pod větším dozorem. Začněme reproduktorem - ten je velice slušné kvality, dostatečně hlasitý a neselhává ani při maximální hlasitosti. Pokud si s někým telefonujete, slyšíte ho jasně a čistě. Dokonce i MP3 se přes reproduktor dají poslouchat, i když to samozřejmě není žádný audiofilský zážitek. Stejně tak je velmi kvalitní i mikrofon - přímý záznam mu nečiní sebemenší problém, hravě si poradí i se záznamem konferenčního hovoru. Dokonce ani požadavek na záznam telefonického hovoru ho nevyvede z míry, pokud jednoduše během hovoru začnete nahrávat, nahraje se celý dialog. Překvapení nad kvalitou záznamu zvuku je o to větší, že kromě hlasitosti nenabízí AnexTEK pro záznam či reprodukci žádné další možnosti. To bohužel v celé své nahotě vynikne při přehrávání hudby na sluchátka. Kromě toho, že i díky nestandardnímu konektoru (2.5mm jack s prstencem) bude většina uživatelů nucena používat dodávané, nikterak kvalitní "pecky" místo pořádných sluchátek, si ani nebude moci přidat basy či výšky přesně podle svého gusta. Výstup na sluchátka je sice čistý, nezašuměný, ale celkový dojem ze zařízení jako MP3 přehrávače není nikterak oslnivý. A to nemluvím o tom, že maximální hlasitost nemusí být pro rušnější prostředí dostatečná.

Tak jako většina zařízení s Phone edition umí i AnexTEK vibrovat, což oceníte hlavně jako upozornění na SMS či příchozí hovor.

Kromě integrovaného GSM/GPRS modulu, o kterém si povíme později, nabízí AnexTEK jen základní dvojici komunikačních způsobů - USB po kabelu a infračervené paprsky vzduchem. Víc ani ťuk, i když v Nastavení můžeme zahlédnout ikonku Bluetooth. Chvilkový záblesk naděje však rychle skončí spolu s chybovou hláškou "Na tomto zařízení není žádný Bluetooth modul".

Pokud se vám během dne vybije PDA, je to nepříjemné, ale dá se to přežít. Pokud zůstanete bez telefonu, je to většinou problém. Proto je výdrž na baterie velmi důležitá. A AnexTEK dosahuje velice obstojných výsledků. Hlavní baterie je Lithium-Ionová o kapacitě 1480mAh, můžete ji nejen nabíjet, ale i snadno vyměnit. Právě pro případ její výměny je v zařízení integrována i baterie záložní, která se během operace postará o data. V testu jsem zvolil standardní test (běžné používání, jednou za pár desítek vteřin se otevře a zavře Pocket Wordovský dokument), ovšem na rozdíl od ostatních testovaných PDA jsem zároveň aktivoval GPRS, jelikož se dá předpokládat, že GSM modul bude zapnutý nepřetržitě. A 5 hodin a 11 minut za plného podsvícení je velice příjemný výsledek. Když jsem nastavil rozumnou míru podsvícení a zařízení vysloveně netrápil, mohl jsem se od elektrické sítě vzdálit i na 48 hodin.




AnexTEK SP230 jako telefon


I když je samozřejmě možné použít toto zařízení pouze jako datový terminál, většina uživatelů bude využívat i hlasové služby. Díky funkčnosti na třech různých GSM frekvencích (900, 1800 a 1900MHz) můžete zařízení použít ve většině GSM sítí na světě. GPRS je Class B / Class 10, což znamená využití až 4 + 1 timeslotů najednou. Na rozdíl od MDA II však SP230 nenabízí možnost výběru mezi 4+1 a 3+2 timesloty, musíte se spokojit s předdefinovaným nastavením. Ještě k té třídě B - já osobně se domnívám, že plnohodnotná třída B by měla umět přijmout hovor i během plného toku dat přes GPRS. Bohužel, ve skutečnosti se v takovém případě volající nedovolá. Jinak je zařízení postaveno na základě klasického systému Windows Mobile 2003 Phone edition, umí tedy vše počínaje počítáním znaků v SMSkách a konče provázáním kontaktů s telefonní aplikací.



Proti standardu nabízí jen několi věcí. Jednou z nich je možnost použít jako vyzváněcí tón nejen .WAV, ale i Windows Media či MIDI soubor. Bohužel spolupráce s MIDI není dokonalá, složitější skladby je sice schopen přehrát, ale pokud je nastavíme jako vyzváněcí tón, místo přehrávání zařízení pouze slabě pípne. Pokud používáte flip, můžete si zvolit zvuk, který zazní po jeho zavření. Stejně tak si můžete nastavit přijetí hovoru libovolným tlačítkem, automatické přijetí hovoru po určitém počtu zazvonění, a nakonec i režim během použití headsetu - zda má zvonění vycházet pouze z reproduktoru, nebo z reproduktoru a sluchátek.



Bohužel, proti konkurenci nenajdeme ve výbavě ani software pro MMSky, ani možnost SIM Toolkitu, ani žádnou z dalších možností, které rozšiřují schopnosti kombinovaného PDA. Na vše musíte použít software třetích stran. A nakonec smutná zpráva pro ty, kteří by chtěli své Pocket PC zařízení používat i jako modem například pro notebook - tak na 90% to není možné (ovladač modemu není a na zařízení není žádná aplikace podobná WModemu z MDA).


Možnosti rozšíření


Pokud byste rádi tomuto zařízení přidali nějakou funkcionalitu, která není integrovaná, můžete využít jeden SD / MMC slot. Ten zvládne nejen paměťové karty, ale poradí si i s I/O kartami - přímo od AnexTEKu si tak můžete zakoupit například digitální fotoaparát, případně Wi-Fi nebo Bluetooth kartu.




Software


Jak jsem již uváděl, v ROMce najdeme kompletní sadu programů Windows Mobile 2003 for Pocket PC Phone edition, jinými slovy úplně vše, co Microsoft pro Pocket PC nabízí. Kromě standardních aplikací jako je Pocket Word, Pocket Excel, MSN Messenger a několika specifických apletů se do FlashROMky vešla i dvojice jednoúčelových utilitek.

První aplikací je jednoduchá utilitka s názvem SIM Manager. Jak již asi tušíte, jedná se o nástroj pro správu záznamů na SIM kartě, jednoduše můžete kopírovat telefonní čísla mezi kartou a databází kontaktů tam i zpět.



Druhá utilitka s názvem WiBackup je pro všechny, kteří si váží svých dat, a tak si je alespoň čas od času zazálohují. Ač se to na první pohled nezdá, WiBackup je velice sofistikovaný nástroj umožňující nejen jednoduchou zálohu a obnovení, ale i zálohování plánované, automatickou zálohu pokud napětí poklesne pod určitou úroveň, šifrování datového souboru, kontrolu konzistence datového souboru a další. Ale ani to není vše, program umí zálohovat i samostatné databázové položky jako Kalendář či Kontakty, případně dokonce jednotlivé soubory a složky. Případná obnova dat je otázkou několika desítek vteřin.



V krabici samozřejmě najdeme i jeden CD-ROM, ovšem kromě těch skutečně nejzákladnějších aplikací přímo od Microsoftu, které jsou standardní součástí každého Pocket PC zařízení, na něm nenajdeme vůbec nic speciálního.


Cena


U nás, v České republice, o zařízení neprojevil zájem žádný operátor a tak je možnost nákupu celkem omezená. Můžete si jej nechat poslat například z anglického e-obchodu Expansys, ovšem je otázkou, jestli za toto zařízení budete ochotni zaplatit £489.45 (23 tisíc korun českých). V porovnání s dotovanou konkurencí nemá moc šancí.


Benchmarky & Testy


I toto zařízení jsem testoval velice intenzivně. Vytvořil jsem si jakousi testovací SD kartu, kde jsem na 128 megabytech paměti shromáždil různé hry (Anthelion, Snails a Z-Raid), filmy (upoutávka na film Shrek 2 ve formátu MPEG (bitrate 650kbps) a ten samý krátký film převedený do formátu Windows Media (bitrate 250, 500 a 1000kbps)), MP3 soubory různých žánrů, a pak několik dokumentů a obrázků. Hranici 1Mbps jsem u filmu zvolil úmyslně, při tomto datovém toku má klip o délce 150 vteřin velikost více jak 21MB, takže i když kapacity paměťových karet neustále rostou, dvouhodinový film o by v tomto případě měl více jak 1GB, a to je dle mého názoru již zbytečné. Nota bene když uvážíme, že na tak malém displeji není mezi tímto klipem a klipem s polovičním datovým tokem téměř žádný viditelný rozdíl. Naopak, i kvalita klipu s nejmenším bitrate je více než dostatečná. A na závěr ještě jedno upozornění - zatímco ve zbytku recenze se snažím upřednostňovat fakta před svými dojmy a pocity, v této sekci to bude přesně naopak:)



V benchmarkových testech se zařízení jeví jako průměrné, v praktických testech také nikterak nevybočuje. I když už jsou v nových PDA procesory taktovány opět o pár stovek megaherzů rychleji, pokud je vaším hlavním smyslem užívání PDA kalendář, kontakty, emaily a jiné běžné činnosti včetně her a přehrávání filmů, nemusíte mít strach, že těch 400MHz nebude stačit. Pokud budeme hovořit konkrétně, tak film ve formátu Windows Media s bitrate 250kbps byl naprosto plynulý, dvojnásobný datový tok se občas lehce zatrhával, nejvyšší bitrate pak byl pro AnexTEK (stejně jako pro všechna ostatní Pocket PC) příliš tvrdým oříškem. Řešení v podobě překopírování filmu do vnitřní paměti zařízení sice problém odstraní, z praktického hlediska je to však řešení nepoužitelné.

Pokud jde o herní test, ten byl silně ovlivněn počtem konfigurovatelných tlačítek (jen jedno, a tím je ještě dlouhý stisk knoflíku na sluchátkách). Ve hře Z-Raid dosáhl AnexTEK nadprůměrný výsledek 59FPS, i když subjektivně se skrolování lehounce trhá. Anthelion je naprosto plynulý, 3D hry zařízení nedělají problém. Jediná hratelná hra z té mé vybrané trojice je Snails. Bez joypadu se musí ovládat jen stylusem, to ale není žádný problém. Ve všech ostatních běžných činnostech jsem neshledal žádné nepravosti a problémy. Automatická změna rychlosti procesoru funguje bez problému, i když jsem tuto funkcionalitu zase tak moc nevyužíval.

Pokud bych měl hodnotit AnexTEK jako telefon, byl jsem s ním vcelku spokojen. Výdrž na baterie je v porovnání například s MDA II skvělá, za předpokladu rozumné míry podsvícení a běžného používání jsem mohl SP230 používat i dva dny. Citlivost na signál je velmi dobrá, jak hlas, tak data (GPRS) fungovaly i v místech s bídným pokrytím. Většinu doby jsem používal AnexTEK s flipem, proto jen mohu zopakovat postesk nad tím, že není aktivní. Telefonický hovor je čistý jak při používání sluchátek, tak i bez nich. Stejně jako ostatní PDA s telefonem je občas háklivý na aplikace třetích stran, jednou se mi například stalo, že všechny SMSky se posílaly dvakrát. Po HW resetu a selekci aplikací problém zmizel. Velikostí je zařízení "tak akorát", většinou se AnexTEK dal nosit i přímo v kapse.

A na závěr nějaká čísla. Pro kompletní otestování zařízení používám utilitku Spb Benchmark. Pokud si někdo chce s výsledky pohrát víc detailně, kompletní .XML soubor je ke stažení zde: AnexTEK SP-230 (2003, 400MHz) (992, B). Jenom bych rád upozornil na to, že tyto testy jsou jen orientační - více méně při každém upgrade ROM dojde k nějakým výkonnostním změnám (většinou k lepšímu), takže pokud provedete tyto testy na vašem zařízení zakoupeném půl roku po uvedení této recenze, výsledky se mohou někdy i dost výrazně lišit.

Verze ROM testovaného zařízení: 1120 USA











Grafické schopnosti zařízení jsem chtěl otestovat ještě jednou, a to pomocí utilitky GXmark. Bohužel test vyžaduje spuštění stisknutím tlačítka a takovou vymoženost AnexTEK nemá - to na sluchátkách nestačí.
reklama