Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Nastavení ActiveSync přes infračervený port (IrDA)

30.12.2004, Pavel Koza, návod
Nastavení synchronizace přes infračervený port je v porovnání s BT či WiFi skutečně velice jednoduché. Přesto jsem vypracoval krátký návod, jak na to - pokud vám to přijde primitivní, nečtěte to:) Více méně jediným nutným předpokladem je mít k dispozici infračervený port jak na PDA (kde je to až na velice řídké výjimky již standardní součást), tak i na desktopu, a samozřejmě také instalovanou aplikaci ActiveSync. Pokud jsou tyto podmínky splněné, můžete se pustit do nastavení.
Nebudu vás dlouho napínat a přejdu rovnou k věci. Pro úspěšné spojení přes infračervený port je klíčové nastavit ActiveSync na desktopu tak, aby poslouchal na sériovém portu používaném tímto infračerveným modulem. Stačí kliknout pravým tlačítkem myši na ikonku ActiveSync v liště a vybrat Connection Settings. Protože jeden obrázek řekne víc než 1000 slov, prohlédněte se následující screenshot.



Pak už jen stačí na PDA zařízení spustit ActiveSync (většinou je přímo v hlavní nabídce, ale může se to lišit) a počkat, až se ozve onen důvěrně známý zvuk ohlašující počátek komunikace.



Osobně používám připojení přes infračervený port téměř každý den a nemám s tím žádný problém. Pokud přeci jen na nějaký narazíte, zkontrolujte napřed nastavení ActiveSync na desktopu a funkčnost infračervených portů jako takových. Ve výjimečných případech si nemusí rozumět pomalý infračervený port (SIR) s rychlým infračerveným portem (FIR), zkuste tedy tyto rychlosti vyrovnat snížením rychlosti na desktopu (buď v BIOSu či v systému). Rovněž je nutné mít na paměti, že ze svého principu nemusí infračervený port fungovat například ve velmi ostrém slunečním světle - sluníčko "komunikuje" na stejné vlnové délce;)
reklama