Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Pár otázek pro společnost T-Mobile

20.1.2004, Pavel Koza, rozhovor
Po několika odkladech bylo zařízení T-Mobile MDA II konečně nabídnuto koupěchtivým zákazníkům. Při té příležitosti jsem položil kompetentním pracovníkům této společnosti několik otázek, které se týkají jak nového zařízení, tak i ostatních produktů používajících operační systém od Microsoftu. Odpovědi na ně naleznete v tomto článku.
Otázka 1. - Podpora zařízení T-Mobile MDA nebyla alespoň podle mých vlastních zkušeností, případně zkušenosní čtenářů ce4you, nikterak oslňující. Jedná se především o absenci různých oprav a vylepšení, které je u ostatních Pocket PC zařízení běžné. Změní se nějak přístup T-Mobile k podobným problémům po uvedení MDA II?
      Pro uživatele MDA II opět připravujeme podporu. Lze ovšem předpokládat, že MDA nemůže mít takovou podporu jako Palm, nebo Compaq/HP vzhledem k prodaným množstvím.

Otázka 2. - Jsou zařízení T-Mobile MDA II za zvýhodněnou cenu blokována?
      NEJSOU, popř. je v balení uveden odblokovací kód a zákazník má kdykoli možnost velmi jednoduchým způsobem odblokovat.

Otázka 3. - Dočkají se uživatelé T-Mobile MDA I oficiálního upgrade na Windows Mobile 2003?
      To je nyní v řešení.

Otázka 4. - Plánuje se pro uživatele zařízení T-Mobile MDA I poslední balík oprav pro Pocket PC 2002, známý pod označením End User Update 4?
      Podpora ze strany HTC k MDA1 je velmi pomalá .. už půl roku čekáme na sw se STK.

Otázka 5. - Na rozdíl od konkurence nenabízí T-Mobile dosud pod svoji značkou žádný Smartphone se systémem od Microsoftu. Je možné znát důvod?
      Do této chvíle jsme MS smartphone do nabídky nezařadili. V případě, že o takové zařízení projeví naši zákazníci zájem, vyjdeme jim vstříc.

Otázka 6. - Plánuje se uvedení nějakého dalšího Pocket PC Phone edition či Smartphone zařízení pod značkou T-Mobile?
      Je to v jednání, uvidíme jak dopadnou a co nám bude nabídnuto.

Otázka 7. - Proč by měl zákazník, který chce zařízení za plnou cenu (tedy bez podepsané smlouvy), sáhnout právě po MDA II, a nikoliv po konkurenčním výrobku?
      Je o 2 tisíce levnější, lepší základní SW, vyšší stabilita, navíc CueVue PDF Viewer ( PDF prohlížeč ), CueVue Presenter ( prohlížeč prezentací ), Spb GPRS Monitor (výborný SW pro sledování datového provozu a ceny připojení ) a v brzké době "další rozšiřující aplikace" - např. RIM client. Mimo to plně ručíme za funkce pouze se SIM kartou T-Mobile. Důvod je jasný - netestujeme naše zařízení pro další dva operátory:))
reklama