Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Velká recenze zařízení HTC Touch Pro2

14.6.2009, Pavel Koza, recenze
Teprve před pár týdny se k natěšeným příznivcům značky HTC dostal nový HTC Touch Diamond2, jen před několika dny se zase dočkali všichni, kteří dávají přednost skvěle vybaveným komunikátorům s integrovanou QWERTY klávesnicí. Na pulty obchodů zamířil nový HTC Touch Pro2.
Jde o nástupce původního HTC Touch Pro, který kromě mnoha dalších novinek a vylepšení nabízí především nádherný širokoúhlý displej, výrazně praktičtější a příjemnější vysouvací klávesnici či o 10% lepší baterii. Celkově se opět jedná o kombinaci výborného hardware a skvělého software v zařízení, které rozhodně stojí za hřích.





Zařízení HTC Touch Pro2 (HTC Rhodium), které jsem měl díky společnosti Sunnysoft na recenzi, bylo z oficiální české distribuce, ovšem s anglickou verzí ROM. Česká verze ROM se plánuje, ale v době psaní tohoto článku ještě nebyla k dispozici.

A na úvod ještě jedna poznámka. Testované zařízení mělo anglickou verzi ROM 1.19.401.0 WWE (ROM) / 3.44.25.27 (radio), byla v něm použita microSD karta SanDisk 16 GB a 8 GB a zařízení bylo připojeno k počítači Asus M50Sv, případně Asus EEE 901. Všechny parametry, benchmarky, aplikace a screenshoty reflektují stav s touto verzí systému a tímto příslušenstvím. Jakákoliv jiná verze nebo kombinace příslušenství může nabízet více či méně odlišné výsledky.


Základní informace


Zařízení s vysouvací klávesnicí a dotykovým displejem má u HTC dlouhou tradici. První model spatřil světlo světa ještě v době, kdy HTC vyrábělo pouze pro jiné, takže se "HTC Wizard" prodával například pod značkou Qtek 9100 nebo T-Mobile MDA Vario. Následovaly HTC P4350 (Hermes), HTC TyTN, HTC TyTN II a nakonec i HTC Touch Pro, který jako první zařízení od HTC nabídl nejen vysouvací klávesnici, ale i VGA displej.




Už na první pohled najdeme mezi prvním "Pro-čkem" a aktuálním modelem mnoho rozdílů. Kromě fyzické velikosti a barvy povrchu je to například ztráta ovládacího kurzorového tlačítka pod displejem ve prospěch nového posuvníku pro plynulé zvětšování či zmenšování textu, obrázků a dalších informací na displeji nebo schopnost po vysunutí klávesnice i trochu naklopit displej tak, jako to nabízel již HTC TyTN II.




Při podrobném technickém srovnání obou modelů "Pro" zjistíme, že rozdílů je ještě více, ale na první pohled nejsou všechny jednoznačně k lepšímu. Na jednu stranu nabídne nový Pro2 větší displej s vyšším rozlišením, větší a lepší klávesnici, kapacitnější baterii, nové TouchFLO 3D a zřetelné cílení na business sféru reprezentované například skvělým režimem pro konferenční telefonování. Na druhou stranu citelně vzrostly rozměry i hmotnost přístroje a zmizelo FM rádio.




Na závěr úvodních vět recenze bych jako obyčejně doplnil, že na našem trhu je zařízení volně v prodeji v síti nezávislých prodejců, operátoři zatím váhají.
reklama