Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

V. setkání přátel ce4you - Mariadol, 2.- 4. září 2005

19.9.2005, ipf, reportáž
Tuto reportáž jsem dostal za úkol napsat sám, protože: náš vládce (nekamenujte mne za tento výraz, já už jiný nebudu :) ) po úspěšně absolovaném svatebním obřadu odletěl trávit líbánky za hranice všedních dnů; po poslední reportáži, kterou nebyl schopen (z důvodů náhlé indispozice) dopsat, rozhodl se tento úkol svěřit zodpovědnějším ;).
"Doma je tam, kde tě mají rádi", tvrdí jeden reklamní slogan, a tak jsem pro další setkání zvolil Mariadol, místo ukryté na břehu Sázavy poblíž Světlé.
Uspořádat setkání přátel ce4you (lépe znějící název pro stejně postižené ;) ) mne napadlo loni na jaře, kdy jsem se potýkal se spoustou problémů na svém MDA2. "Víc hlav ví určitě víc, než ta moje a určitě něco odkoukám", říkal jsem si cestou na setkání v Praze. Jenže odpoledne rychle uteklo a já sice víc věděl, ale ještě víc nevěděl. A tak mne napadlo uspořádat víkendové setkání. Historicky první se uskutečnilo v Beneticích, následovala Malá Úpa, Žampach, Bzenec. A protože pachatelé se vrací na místo činu, dorazili jsme opět k manželům Hovorkovým na Vysočinu, ovšem tentokrát do Mariadolu.

Mariadol je zapomenuté místo na břehu řeky Sázavy. A přitom se sem dostanete poměrně snadno: Posázavským Pacifikem ze Světlé nad Sázavou nebo z Čerčan. Zastávka Mrzkovice je ta pravá a po lanovém mostě se dostanete přímo k penzionu (nezkušeným turistům doporučuji použít navigaci, zkušení harcovníci zvládnou stometrový úsek i s pouhou mapou). Můžete přijet i autem (a využít některou z hojně diskutovaných navigací), nebo zkusit loď a zakotvit přímo u penzionu.

Penzion samotný neoplývá luxusem čtyřhvězdičkových hotelů, ale dokonalejší místo byste jen těžko hledali. Okolí patří k tomu nejhezčímu na Vysočině a krátká procházka vám okamžitě pročistí hlavu i plíce.



Přestože srazu předcházely některé tragické události, které ovlivnily účast (Windmaster spadl z kola, Pavel se oženil a Pinochio si nekoupil cihlu :o) ), nálada byla po celý víkend výtečná, což se projevilo jak na seznamovacím, tak rozlučkovém večírku.




Ale teď již k programu samotnému. Jedinou novinkou letošního léta, která se objevila na srazu, bylo HP6515, jehož šťastným majitelem je Josef z Prahy. Jedná se o dokonalou kancelář v kapse, která navíc zvládne (díky integrované GPS) i navigaci. Čtvercový displej je ale pro většinu aplikací (a zejména her) nepoužitelný a tak se asi nestane hitem letošních vánoc. Více o této novince od HP se dočtete ZDE, kde také najdete více fotografií.



Jako tradičně, i tentokrát nezklamal Milan Švec, který celý víkend předváděl, co vše se dá k LOOxovi připojit. Na seznamu zařízení tak přibylo několik fotoaparátů, mobilní harddisk a nakonec propojil dvě cihly navzájem (takže se můžete probírat sousední cihlou, zatímco kolega lustruje tu vaši ;) ).



Bohužel, ne vše se ale dá propojit USB hostem. Našla i zařízení, která Milanovi odolala, což mu ovšem radost nikterak nezkalilo ;) .



Zatímco více zapálená část účastníků se věnovala svým cihlám, někteří slabší jedinci vyrazili do okolních lesů, ve kterých se letos houby nesbírají, ale sklízejí.



Někteří se evidentně nudili (ono se není čemu divit, když celý víkend přemýšlíte, jakou cihlu si koupit a rozhodnutí se mění častěji než počasí), i tak Pinochio pobavil, zejména prohlášením: Na příštím srazu už budu mít vlastní cihlu (když ale koukám do historie, Pinochio tuto větu používá na rozloučenou místo pozdravu, takže to tak horké nebude)



Co dodat závěrem? Díky všem, kteří přijeli a tímto vás všechny zvu na sraz příští. Kdy a kam? Nechte se překvapit.
reklama