Diskuzní fóra

České fonty napravující chyby v zobrazení češtiny (42 příspěvků)

Zde je vám k dispozici celý obsah jednoho konkrétního tématu, který je v případě potřeby rozdělen do více stránek. Pro odpověď do tématu nebo pro založení novéh diskuze použijte níže uvedená tlačítka. V případě velmi dlouhých diskuzí přijde vhod i prohledávání tématu.

Moderátoři tohoto fóra: Toto fórum nemá žádného moderátora. Pokud se jím chcete stát, pošlete mi soukromou zprávu.

Anketa: Pomohly vám tyto fonty?
    Ano
    Ne
    Nepotřebuji je

Zobrazit výsledky
Fórum je uzamčeno
Strana z 5   •   1   2   3 .. 5   •   Předchozí .. Další
České fonty napravující chyby v zobrazení češtiny

#5790 * zasláno: 15. červenec 2003 @ 15:07     * upraveno 1x: 17. květen 2010 @ 21:42    

Pokud používáte různé aplikace například na zobrazování eKnih (iSilo, Mobipocket Reader a další), asi jste si již všimli, že ne vždy je zobrazení češtiny korektní. Díky uživateli Vítězslavu Jelínkovi, který si dal práci a upravil pro vás 4 nejznámější fonty (Tahoma, Verdana, Courier New a Georgia), je tento problém snadno řešitelný.

Stačí si dané fonty stáhnout a uložit je na vašem Pocket PC do adresáře \Windows\Fonts. Po restartu a případném nastavení nových fontů v dané aplikaci by měla být čeština v pořádku.

Pavel Koza
*IP

#5860 * zasláno: 17. červenec 2003 @ 19:19    

Fonty VerdanaCZ a GeorgiaCZ jsem si stáhul před časem z PalmKnihy a s Mobipocketem fungují perfektně (používám VerdanaCZ). Tahoma a CourierNewCZ si stáhnu a vyzkouším. Vzhledem k tomu, že jsou od stejného autora, nepochybuji o jejich kvalitě :yes:
váňa
*IP

#5868 * zasláno: 18. červenec 2003 @ 23:04    

Vyzkoušel jsem s MOBIPOCKETEM, fungují perferktně. Dávám přednost VERDANA a TAHOMA. :yes:
váňa
*IP

#5897 * zasláno: 21. červenec 2003 @ 18:51    

Dobrý den,
zajímalo by mne, kde můžu stáhnout další fonty pro PPC. Nějak mi při internetování nefungují správně fonty př. u seznamu v emailu. Poradíte?
PeZ
PeZ
*IP

#5901 * zasláno: 21. červenec 2003 @ 20:36    

stahnul jsem si verdana a tahoma. perfektni prace!!!
st.tom
*IP

#16739 * zasláno: 17. květen 2004 @ 17:56    

No...nějak se nedaří, fonty jsem nakopíroval do Windows/fonts ale když je zadám do font/family, tak to vypadá, jako by se volba neuložila a text je opět bez češtiny - setkali jste se s podobným chováním? (iPaq 4150)
met
  • met | Poslat SZSZ
  • Registrovaný čtenář
*IP

#16742 * zasláno: 17. květen 2004 @ 18:13    

Ještě pro upřesnění - používám Mobipocket 4.8 a nekorektně se zobrazuje ř a ě...
met
  • met | Poslat SZSZ
  • Registrovaný čtenář
*IP

#16745 * zasláno: 17. květen 2004 @ 18:25    

Zkus kdyztak Microbook Reader... Umi spoustu veci co ma az placena verze MobiPocketu a spoustu veci navic. Super je moznost cteni zaZIPovanych knizek... A s cestinou po natahnuti fontu nema! :D
Wuffi
*IP

#16791 * zasláno: 18. květen 2004 @ 7:17    

Mně fungujou i fonty přímo stažené ze systému XP-ček. Pokud jsou *.TTF, tak si je ActiveSync přechroustá sám ... :D ;)

Pavlucha
*IP

#86901 * zasláno: 3. září 2005 @ 10:35    

Fonty jsou super, fungují mi bez jakéhokoliv problému :cool:
mr.pohoda
*IP
Fórum je uzamčeno
Strana z 5   •   1   2   3 .. 5   •   Předchozí .. Další
Rychlý návrat do fóra: Windows Mobile a Windows CE
Přeskočit do fóra:
Nepřehlédněte!
Oprávnění v tomto fóru (klikněte pro zobrazení podrobného seznamu)