Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Snadná konverze filmů s programem HTC Touch HD Video Converter

8.1.2009, Pavel Koza, aktualita
Další z mnoha zajímavých a užitečných aplikací se urodila na serveru XDA Developers. Jmenuje se HTC Touch HD Video Converter a je určena pro úplně "blbuvzdorný" převod velkých souborů ve formátu DivX, Xvid, případně dalších na menší a "mobilnější" formát MP4.
Ze screenshotu je snad vše jasné, vyberete si jeden či více originálních videosouborů, určíte místo, kam chcete uložit překódovaný film, nastavíte kvalitu obrazu i zvuku (čím vyšší kvalita, tím větší velikost souboru a zároveň vyšší nároky na zařízení při přehrávání) a kliknete na tlačítko Start. Aplikace je dle názvu optimalizována pro zařízení s displejem 800 x 480 bodů a konkrétně HTC Touch HD, ale můžete ji použít i na jiných zařízeních přehrávajících formát MP4. Ke stažení je ve formě ZIP archivu na stránce autora za krásných $0,00 USD. Prý se chystá i další vylepšení, například "pálení" titulků přímo do filmu nebo rozšířená podpora.



Konvertor jsem zkusil i na na svém počítači a výsledek na svých zařízeních. Převod jednoho dílu seriálu Scrubs (22 minut, 180 MB) trval několik málo minut (chce to rychlý procesor), konverze je pro lepší kvalitu více-průchodová. Datový tok jsem nastavil na 750 kbps pro video, respektive 128 kbps pro audio, výsledný soubor se tak zmenšil na 135 MB. Na Touch HD byla kvalita lepší, plynulejší než u originálního souboru, navíc bylo možné přehrát soubor výchozím přehrávačem HTC Album (CorePlayer kupodivu dost výrazně zadrhával). Na XPERII už to bylo horší, výchozí přehrávač si se souborem neporadil a CorePlayer trhal. Nicméně je to aplikace ve vývoji a tak uvidíme, kam až to dopracuje. A protože je zcela zdarma, za její vyzkoušení či používání nic nedáte :-).
reklama