Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Třídní sraz ce4you #1 (srpen 2004, Benetice)

18.8.2004, Pavel Koza, reportáž
Jak již asi každý pravidelný čtenář ce4you ví, uplynulý víkend se na Vysočině uskutečnil historicky první výjezdní třídní straz ce4you. Sešlo se nás tam více jak tucet a (pokud mohu soudit z reakcí zúčastněných) nikdo nelitoval. K vidění byla spousta zajímavých věcí a já si alespoň oprášil dovednost komunikace jiným způsobem než po emailu či ICQ:) Pokud chcete vědět, o co všechno jste přišli, prohlédněte si fotogalerii v tomto článku.
Obec (nebo možná osada) Benetice se nachází asi 80 kilometrů od Prahy v lesnaté krajině Vysočina. 65 kilometrů po dálnici, pak nabrat směr na Ledeč nad Sázavou a už jste skoro tam. Posledních pár kilometrů sice lesní cesta velmi zdařile simulovala prostředí tankodromu, ale s trochou opatrnosti se dalo dostat až na místo bez nutnosti generální opravy podvozku libovolného motorového vozidla.



Sraz byl už v pátek odpoledne, kdy dorazila většina zúčastněných, někteří i s dražšími polovičkami či rodinami. Počet účastníků s PDA osciloval kolem čísla 13. Areál připomínající dějiště letních dětských táborů nabízel prosté, ale zcela dostatečné služby pro zábavu či odpočinek. Ubytování bylo v chatičkách po 4 postelích, vzhledem k nízké obsazenosti mohl mít vlastní chatku kdokoliv, kdo o ni projevil zájem. Stravování a společenský program probíhaly v hlavní budově, její součástí byla i krytá letní zahrádka s kouzelným místem, odkud se dalo získat nějaké to pivíčko či kofola. Seznamovací večer proběhl v přátelské atmosféře, a tak jsem se do postele dostal až v jednu hodinu v noci.

Ráno jsem se vypravil na prohlídku areálu. Vzhledem k teplotě vzduchu pohybující se, alespoň dle mého subjektivního pocitu, hluboko pod bodem mrazu:) bohužel z plánovaného lenošení u krásného kulatého bazénu sešlo, tak jsem si ho alespoň vyfotil. Umývárnu a sociální zařízení už notně ohlodal zub času, tuto část areálu jsem raději nedokumentoval. Nakonec jsem našel většinu účastníků ve společenské místnosti, kde se vydatně posilňovali křupavými houstičkami a dalšími dobrotami studené kuchyně. Po jídle jsme se rozesadili kolem "kulatého" stolu a jali se debatovat.



Úvodem jsem vyhlásil diskuzi na téma "web ce4you". Připomínek k funkčnosti naštěstí nebylo mnoho, pár obzvláště rýpavých jedinců jsem si pro jistotu poznamenal a následně jim na server zakázal přístup :-D. Nicméně alespoň nějaké stopy to ve mně zanechalo, takže se v dohledné době můžete těšit například na inteligentnější upozorňování emailem (možnost informovat o všem / o všem v jedné kategorii / pouze o nových tématech / pouze o odpovědích na vaše otázky) či opravení některých chyb a chybiček. Rovněž si nechávám šít nový kabátek, takže podzim bude opět v novém.



Následně se slova ujal MaPo a dokázal, že má i jiné vlohy než jen ohromovat přítomné dámy (i pány) svým obrovským, ale skutečně OBROVSKÝM fotoaparátem značky Canon. Pokud vám to je dosud utajeno, MaPo pracuje pro společnost... teď mi to vypadalo... no... CompaqHewlett-Packard, kde má z pozice technického konzultanta mimo jiné na starosti i všechny kapesní iPAQy. Jeho přednáška o tom, co bylo, ale hlavně o tom, co bude, navíc podpořená velkou spoustou různých zařízení v čele s HP iPAQ hx4700 a HP iPAQ h6300 si vysloužila uznalý potlesk. Poté se diváci odebrali ke stolům a dali se do velmi chutného oběda.



Další řečník vystoupivší za pomyslný řečnický pult byl Milan Švec, který se podělil o zkušenosti s několika populárními aplikacemi, jako dotPocket či WisBar Advanced. Následně se všem zájemcům předvedla zbrusu nová zařízení FSC Pocket LOOX 710 a 720, čímž se takzvaný oficiální program zakončil.



V dalších hodinách se diskutovalo převážně v hloučcích - skupina vyznavačů MDA II se pod vedením kolegy s krycím označením hajekm snažila postupným odmazáváním nepotřebných souborů docílit stavu, kdy jediným možným východiskem z krize bude ipf-ova pověstná technika HW-R, jinak zvaná hard reset. Jiná skupinka usilovně hledala nejoptimálnější cestu domů, jinak si to jejich bádání nad mapami s měřítkem 1:5000 vysvětlit nedovedu. Vrchní programátor zodpovědně doplňoval tekutiny a lámal si hlavu, za které zařízení utratí své těžce vyprogramované peníze, jiní zase využili šance a podrobili některá stále ještě zapovězená zařízení důkladným testům.



Večeře (opět výborná) byla tečkou alespoň v mém programu, společenské povinnosti velely přesunout se zase o kus dál. Tímto bych rád poděkoval všem za účast a příjemně strávený půl-víkend a ipf-ovi za skutečně perfektní organizaci. Už se těším na sraz číslo 2.:)
P.S. Pokud někdo dodá popis druhého dne, rád doplním. Stejně tak vkládejte zajímavé fotografie či postřehy do diskuze.

Další fotografie
reklama