Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Recenze pouzdra Piel Frama pro Acer N300

31.3.2006, Telefonservis, recenze
Zařízení Acer n300 patří mezi povedená zařízení z nižší cenové kategorie. Příznivá cena si žádá oběti a v tomto případě je jedním z kompromisů jen velmi jednoduché ochranné pouzdro (nebo lépe řečeno ochranný váček), který obdrží zákazník přímo od výrobce jako součást balení. Pokud chcete víc, musíte si nějaké pěkné a bezpečné pouzdro koupit sami. A právě o jednom takovém pouzdru z dílny Piel Frama bych vám dnes rád něco napsal.
Když jsem poprvé otevřel krabici s novým Acer N300, překvapilo mne, že neobsahuje jakékoli ochranné pouzdro. Místo obvyklého přehnutého obdélníku tvrdé koženky s boky z pružné textilie na mne totiž vykoukla jakási “ponožka” či lépe řečeno váček, který rozhodně není schopen zabránit promáčknutí displaye při nošení v kapse či tašce. Je tedy nutno porozhlédnout se po jiném řešení.

Pokud toužíte po něčem neobvyklém, nemělo by vaší pozornosti uniknout pouzdro od španělské firmy Piel Frama, která se zabývá ruční výrobou pouzder na různé “mobilitky” od PDA až k tablet PC. Doufám, že vám rozhodování usnadní těchto několik mých postřehů.

Již při vybalení zboží z přepravního sáčku si všimnete jistého nádechu luxusu . Nemusíte hledat nůžky za účelem rozpárání umělohmotného blistru. Čeká na vás vkusná dvojbarevná krabička s logem výrobce, vyložená papírovou výstelkou.




Při nákupu tohoto pouzdra je možnost volby z několika typů kůže, můj kousek je vyroben z jemné pštrosí v přírodní barvě, což působí velmi zajímavě a exoticky.

Konstrukce pouzdra je velmi pevná, část překrývající v zavřeném stavu LCD je neohebná, takže ani při větším tlaku není možné promáčknout display. Pouzdro je vybaveno dvojdílnou klipsnou pro připojení na opasek. Část, která je (kovovým) závitem přišroubována k pouzdru je z kovu a v barvě kůže. Část určená pro zavěšení na opasek je plastová a rovněž dodržuje barvu celého pouzdra. Při zavěšení na opasek do sebe mechanismus jednoznačně zacvakne, takže nemůže dojít k samovolnému uvolnění a následnému pádu drahého přístroje na zem. Výborné je, že spojovací mechanismus má dostatečnou vůli pro výkyv, je možná i rotace. To oceníme například při nastupování do auta. Pokud nejste příznivci nošení na opasku, je možné kovový čep z pouzdra odšroubovat a vzniklý otvor vyplnit úhlednou záslepkou.




Přístup ke všem ovládacím prvkům PDA umožňují přesně umístěné výřezy, zapomenuto nebylo ani na resetovací otvor, či sluchátkový výstup. Otvor pro reproduktor je kryt všitou síťkou. Bezproblémové je i připojení nabíjecího konektoru.




Na vnitřní straně horního dílu pouzdra je úložný prostor pro bankovky, dvě kreditní karty a dvě paměťové karty formátu SD/MMC.




Celkový dojem ze zpracování pouzdra je velmi dobrý, nenašel jsem ani jediný křivý steh. Po více než týdnu používání nejsou vidět žádné oděrky či vlající nitě. Z praktického hlediska mne nenapadá nic co by výrobku chybělo nebo jak by se dalo vylepšit.

Použitá kůže je velmi jemná. Výborným dojmem působí plastické (a pro tento materiál typické) "pštrosí" výstupky na povrchu.




Cena tohoto pouzdra je 90Euro včetně dopravy. Ta je sice poněkud vyšší, ale zde se zřejmě platí za ruční práci a exklusivní materiál.

Pokud bych měl pouzdro zhodnotit po přibližně týdenním používání, tak bych rozhodně pochválil zajímavý design vybočující z průměru, chytré vyřešení odejímatelné spony na opasek a v neposlední řadě i velmi kvalitní a luxusní provedení. Pokud bych měl něco vytknout, tak snad jedině pro našince velmi vysokou cenu, která část zájemců určitě odradí. Ale kvalita hold něco stojí...:)
reklama