Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Špatné zprávy od Motoroly: MPx odložena, MPx100 zrušena

9.8.2004, Pavel Koza, aktualita
Společnost Motorola jako jeden z nejvýznamnějších výrobců mobilních telefonů na světě nedávno zabrousila se svým Smartphone MPx200 i mezi zařízení s operačním systémem od Microsoftu a tím rozhodně neskončila. Již mnoho týdnů je veřejnost masírována fotografiemi jejích nových produktů, takže napětí mnoha příznivců kapesních počítačů a chytrých telefonů se blíží kritické hranici. Bohužel, minulý týden přinesl hned dvě méně příznivé zprávy.
I když není Motorola v oblasti Windows CE zařízení dosud příliš známá, její plány jsou víc než smělé. Poslední dobou se však zdá, že všechno nejde zas tak podle plánu...


Motorola MPx odložena


Podle serveru Phone Scoop je krajně nepravděpodobné, že se tohoto vcelku revolučního Pocket PC s integrovaným GSM/GPRS modulem dočkáme ještě před koncem tohoto roku. Podle všeho za odklad mohou problémy s integrovanou klávesnicí, která by měla být užitečná v obou režimech zobrazení. Motorola MPx totiž díky otočnému displeji nabídne jak klasické "véčko", tak i režim připomínající Handheld PC.



Motorola MPx by měla mít velmi malé rozměry (99.7 x 61.2 x 24 mm) a průměrnou hmotnost (174 gramů), procesor OMAP taktovaný na 200MHz, 64MB FlashROM a 32MB RAM, pouze 2.8 palcový displej, integrované moduly pro Bluetooth, Wi-Fi a GSM/GPRS (900/1800/1900MHz) a SDIO slot. Vzhledem k otočnému displeji se naplno využije systém Windows Mobile 2003.


Motorola MPx100 zrušena


Druhá zpráva je ještě smutnější. Pokud jste se těšili na dle obrázků celkem pěkně vypadající Smartphone nazvaný Motorola MPx100, tak podle stejného serveru, jehož redaktor se zúčastnil akce MotoSummer 2004, se toto zařízení vůbec nedostane do prodejní sítě. Projekt Motorola MPx100 byl jednoduše zrušen.



Dle neoficiálních informací se Motorole zdál nedostatečný zájem o tento typ chytrého telefonu. Škoda...:(
reklama