Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Pár otázek pro společnost Eurotel

20.1.2004, Pavel Koza, rozhovor
Koncem loňského roku uvedl Eurotel, překvapivě jako první společnost v České republice, do prodeje druhou generaci svého Pocket PC Phone edition zařízení pod názvem Eurotel Dataphone II. Při té příležitosti jsem položil kompetentním pracovníkům této společnosti několik otázek, které se týkají jak nového zařízení, tak i ostatních produktů používajících operační systém od Microsoftu. Odpovědi na ně naleznete v tomto článku.
Otázka 1. - Podpora zařízení Eurotel Dataphone či Eurotel Smartphone nebyla alespoň podle mých vlastních zkušeností, případně zkušenostní čtenářů ce4you, nikterak oslňující. Jedná se především o absenci různých oprav a vylepšení, které je u ostatních Pocket PC a Smartphone zařízení běžné. V poslední době je nejznámější problém Smartphonu a jeho ztracené schopnosti používat MSN Messenger bez instalovaného aktualizovaného klienta, na který však nejen já již několik měsíců bezvýsledně čekám. Změní se nějak přístup Eurotelu k podobným problémům po uvedení Dataphone II?
      Eurotel spolupracuje s výrobcem a dodavatelem mobilních telefonů na vylepšování. Eurotel je vázán smluvními podmínkami a dokud výrobce oficiálně nezveřejní aktualizace operačního systému, nemůže nabídnout tuto verzi zákazníkům.

Otázka 2. - Až na jedinou výjimku je nutné pro instalaci aktualizované verze systému nutné navštívit autorizovaný servis. Proč je tomu tak, když všichni ostatní výrobci uveřejňují aktualizace na svých webových stránkách, odkud si je zákazníci mohou pohodlně stáhnout a nainstalovat sami?
      Jedná se o rozhodnutí výrobce. Servis pro SmartPhone a DataPhone zajišťuje firma GSMobil (Kostelecká 879, Praha 9, tel: 283 931 809, servis@gsmobil.cz)

Otázka 3. - Jsou zařízení Eurotel Dataphone II za zvýhodněnou cenu blokována?
      Ne, nejsou.

Otázka 4. - Dočkají se uživatelé Eurotel Dataphone I oficiálního upgrade na Windows Mobile 2003?
      Výrobce nenabídl možnost upgrade.

Otázka 5. - Plánuje se pro uživatele zařízení Eurotel Dataphone I poslední balík oprav pro Pocket PC 2002, známý pod označením End User Update 4?
      Výrobce nenabídl možnost oprav.

Otázka 6. - Kdy bude pro uživatele Eurotel Smartphone k dispozici patch, který jim umožní znovu používat službu MSN Messenger? Například zákazníci Orange mají tento fix k dispozici již od 15. prosince...
      Situaci řešíme s výrobcem. Jak jsme již uvedli, musíme čekat na oficiální uvolnění od výrobce.

Otázka 7. - Dočkají se uživatelé zařízení Eurotel Smartphone upgrade na Windows Mobile 2003?
      Výrobce nenabídl možnost upgrade.

Otázka 8. - Plánuje se uvedení nějakého dalšího Pocket PC Phone edition či Smartphone zařízení pod značkou Eurotelu?
      Eurotel se jako leader na trhu snaží uvádět inovativní produkty, informace o konkrétních typech zařízení zveřejňujeme až při jejich uvedení na trh.

Otázka 9. - Proč by měl zákazník, který chce zařízení za plnou cenu (tedy bez podepsané smlouvy), sáhnout právě po Dataphone II a ne po konkurenčním výrobku?
      Zde zcela záleží na preferenci uživatele, neboť Eurotel Dataphone je hardwarově shodný se zařízením nabízeným konkurencí.
reklama