Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Samsung oficiálně: Nová česká ROMka pro Omnii? Nepovíme...

27.3.2009, Pavel Koza, aktualita
Po mnoha a mnoha týdnech marného snažení se mi konečně podařilo dostat se v Samsungu k živému zaměstnanci, a tak jsem se mohl zeptat, jak to vypadá s českým upgradem ROM pro Omnii, která je sice papírově skvělá, ale originální česká ROM má několik zásadních chyb a nedostatků.
Vzhledem k tomu, že mezi již existujícími upgrady pro Omnii chybí kromě české verze snad jen verze pro Vatikán, očekával jsem trochu jinou odpověď než "Ohledně plánu a verzí schvalování nového SW Vám informace bohužel poskytnout nemohu." Divné, že?

Jinými slovy se zdá, že zatímco na nákladnou reklamní kampaň na Omnii se v Samsungu našlo moře peněz, na tvorbu opravené verze ROM, kterých se například majitelé anglické verze dočkali hned několika, už peníze nejsou, a tak si o ní uživatelé české verze mohou nechat jen zdát. Nu což, zamrzání se dá řešit soft resetem a mléčný film přes fotky se dá odstranit vhodným filtrem na stolním počítači...

Naštěstí nabízí Samsung alespoň malou útěchu, minimálně pro ty, kteří se spokojí s anglickou verzí ROM. V servisu (Britex) vám totiž jsou ochotni a schopni jazykovou verzi změnit, protože "změna SW verze není považována za opravu, nýbrž za vstřícný krok společnosti Samsung vůči zákazníkovi." Podle situace buď zdarma jako laskavost při jiné záruční opravě (stačí o to prý výslovně požádat při podání reklamace), nebo za poplatek v řádu několika málo stokorun jako samostatný úkon. Pak je možné použít nejnovější anglickou ROM a většinu problémů, které trápí mnoho uživatelů Omnie, tak natrvalo odstranit.
reklama